Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β' , συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονό του Αλέξιο, καττέπλευσε το μεσημέρι, προερχόμενος από τη Σύρο, στη Σίκινο, στην άγονη γραμμή της οποίας ήταν οι μόνοι που αποβιβάστηκαν.
  Το απόγευμα επεσκέφθη προσκυνηματικώς τη γυνακεία Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, συνοδευόμενος από τους Εφημερίους της Σικίνου Σπυρίδωνα και Θεόδωρο, και συνομίλησε με την υπεύθυνη Γερόντισσα Μυροφόρα, την οποία συνεχάρη για την προσπάθεια,που με φιλόθεη διάθεση και δύναμη καταβάλει,προκειμένου να αναδείξει το τρισαιώνιο αυτό μοναστικό ενδιαίτημα, κτίσμα του Αγίου Ανθίμου, του Κουρούπλη, του Κεφαλλήνος, του “Τυφλού”.
  Αὺριο το πρωί,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παντανάσσης-Τιμίου Σταυρού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε χθες Αγρυπνία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής στην απομακρυσμένη και ολιγάνθρωπη Σίκινο, την οποία για τρίτη φορά εφέτος επισκέπτεται ποιμαντικώς.

Στην ομιλία του προς τους παραστάντες πιστούς,αφού ευχαρίστησε τη Μοναχή Μυροφόρα για την φιλόπονη δραστηριότητά της και το φιλακόλουθο φρόνημά της, χάρη στα οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, ξαναζωντάνεψε, μετά από δεκαετίες, τη λειτουργική ζωή της Μονής και τον κ. Δήμαρχο Κιμώλου και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συμπαράστασή τους στην Ιερά Μονή, αναφέρθηκε στην εορτή της Αναλήψεως, στη μνήμη των Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου και στη βιωτή του σήμερα τιμωμένου Οσίου Ονουφρίου και τους προέτρεψε να παραμένουν εδραίοι στην Ορθόδοξη Πίστη και να ζυμώνουν την ψυχή των παιδιών τους με τις πατρώες παραδόσεις.

Σήμερα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος αναχώρησε μέσω Μήλου και Κιμώλου, στην οποία θα παραμείνει επ` ολίγον, για την Ερμούπολη, στην οποία θα αφιχθεί αργά το βράδυ.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παντανάσσης-Τιμίου Σταυρού Σικίνου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', συμπαραστατούμενος από τους δύο Εφημερίους της νήσου, παρουσία του Δημάρχου Σικίνου κ. Βασιλείου Μαράκη, της Υπευθύνου της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Μοναχής Μυροφόρας, Εκπαιδευτικών και μαθητών των ολιγάριθμων Σχολείων και των Σικινίων πιστών.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του αναφέρθηκε, εξ αφορμής της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, στην πίστη και τη θεολογική διάσταση των θαυμάτων του Κυρίου, που αφορά στην ψυχοσωματικη ενότητα του ανθρώπου .
  Συνεχάρη τους δύο Εφημεριους του νησιού, πατέρες Σπυρίδωνα και Θεόδωρο, τους εκπαιδευτικούς, που διακονούν με ιεραποστολικό και θυσιαστικό φρόνημα στο μικρό και απομεμακρυσμένο αυτό νησί, και τους ευχήθηκε δύναμη στο έργο τους, και ευχαρίστησε τους Σικινίους πιστούς για την αγάπη τους προς την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής και τη συμπαράστασή τους προς τη Μοναχή Μυροφόρα, η οποία εδώ και ένα χρόνο τώρα προσπαθεί για την αναβίωση σ`αυτήν Μοναστικής Αδελφότητος.

https://www.imsyrou.gr/index.php/extensions/eidiseis-2016/5112-ston-iero-nao-pantanassis-timiou-stavrou-sikinou-ierourgise-simera-o-sevasmiotatos-k-dorotheos-v

Σε εργαστήριο πνευματικής δημιουργίας έχει μεταβάλει την Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην απομακρυσμένη Σίκινο η μοναχή Μυροφόρα, που εγκαταβιοί εκεί τους τελευταίους μήνες.

Στην στρατία των φιλόπονων Σικινητών, πρώτοι οι Ιερείς του νησιού, Αιδεσιμολ. Σπυρίδων και Θεόδωρος και ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλειος Μαράκης δίνουν το παρόν. Η μοναχή Μυροφόρα προσπαθεί να αναβιώσει την ιστορία της Μονής, το έργο και την πνευματική προσφορά της, με φιλακόλουθη διακονία και εκδηλώσεις αγάπης προς τους ευσεβείς Σικινιώτες.

Η Πανηγύρη της Μονής, της Ζωοδόχου Πηγής υπήρξε αφορμή διεργασίας πολλών ημερών με την συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας, την τέλεση των ιερών ακολουθιών και την τράπεζα αγάπης από τους πανηγυράδες σε έναν χώρο που αρχίζει σιγά-σιγά να αναλαμβάνει την παλαιά του δόξα.

Η μοναχή εξέφρασε προς όλους ευγνώμονες ευχαριστίες.

https://imsyrou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4826:ergastirio-dimiourgias-i-moni-zoodoxou-pigis-sti-sikino&catid=209&Itemid=861